Kunst kijken

Kunst kijken

De afgelopen maanden hebben kinderen uit azc Utrecht deelgenomen aan een bijzonder project. Zowel binnen het azc, als in het Centraal Museum zijn de kinderen onderzoekend gaan kijken naar kunst door middel van Visual Thinking Strategy. VTS is een methode die je leert om open en zonder oordeel waar te nemen, te onderzoeken, naar elkaar te luisteren en voort te borduren op elkaar door naar kunstwerken te kijken. 

Kinderen kijken op een andere en meer onbevangen manier dan volwassenen en associëren met een zekere vrijheid. Kinderen zien vaak veel details, en maken inspirerende verbindingen. 

صورة

صورة

صورة

In het KunstLab van het azc gingen de kinderen eerst een paar keer oefenen met associëren op verschillende kunstwerken: wat is er allemaal te zien en kan er worden ontdekt? Wat vind je mooi en wat juist niet? Waar gaan de schilderijen eigenlijk over?

De derde keer dat de workshop plaatsvond gingen we naar de tentoonstelling de Botanische Revolutie in het Centraal Museum in Utrecht. Hier werden enthousiast alle schilderijen bekeken, gezocht naar welke verschillende dieren er allemaal te zien waren, en zelfs een kunstwerk nagetekend. 

صورة

صورة

صورة