• Nationale-Postcode-Loterij-300x194.png
  • ANBI-logo.gif
  • CBFLogo.jpg
bewerk04.jpg

Zullen we samenwerken?

Samen bereiken we méér! De Vrolijkheid werkt lokaal, regionaal en landelijk vaak intensief samen met diverse partners om creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren mogelijk te maken op de  azc's in Nederland. Ook steunt de Vrolijkheid een aantal initiatieven die beogen het leven van kinderen, jongeren en hun ouders op azc's te verbeteren.

Landelijke samenwerking 
Organisaties waarmee de Vrolijkheid op landelijk niveau samenwerkt zijn bijvoorbeeld het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Stichting Kinderpostzegels Nederland, Kerk in Actie, VluchtelingenWerk Nederland, het UAF, etc. etc. Samen hebben we veel mooie projecten ontwikkeld, veel kinderen vrolijk gemaakt.
Ook samenwerken met de Vrolijkheid? Bel of mail dan ons kantoor in Amsterdam: T 020 6273287, info@vrolijkheid.nl

Lokale en regionale samenwerking
Wil je met ons samenwerken op of rond een asielzoekerscentrum bij jou in de buurt? Neem dan contact op met onze medewerkers in de azc's. Klik hier op de landkaart en zie waar al onze vrolijke medewerkers actief zijn.


Nationale en internationale partners

Stay Human
De Vrolijkheid maakt deel uit van Stay Human, een brede coalitie van organisaties die mensen oproept - ondanks vragen en bezorgdheid - vluchtelingen altijd te blijven zien en benaderen als mensen. Stay Human vindt het belangrijk om respectvol om te gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt dan jij. De Stay Human-coalitie wil een stem geven aan de opvatting van de meerderheid van de Nederlandse bevolking en het genuanceerde en redelijke geluid in het vluchtelingendebat versterken.

Werkgroep Kind in azc
De Vrolijkheid is aspirant-lid van de coalitie Werkgroep Kind in azc. In najaar 2016 presenteerde de werkgroep een aanbevelingsrapport voor een betere situatie van kinderen in asielzoekerscentra: Zó kan het ook! Het rapport stelt dat kinderen in azc's behoefte hebben aan activiteiten als die van de Vrolijkheid en bepleit de aanwezigheid van de Vrolijkheid in alle Nederlandse azc's. Kinderen kunnen door de activiteiten bepaalde vaardigheden aanleren zoals samenwerken, vertrouwen en respect. Dat helpt hen hun veerkracht te versterken en beter om te gaan met sociaal-emotionele thema's.

"Vooral tijdens vrije dagen vervelen kinderen zich, omdat ze geen middelen hebben om dingen te ondernemen. Hun houvast (school) valt weg en des te meer hebben zij behoefte aan activiteiten. Stichting de Vrolijkheid en ‘de vakantiespeelweek’ zijn partijen die activiteiten in meerdere centra aanbieden. Deze partijen zouden op elke locatie, in afstemming met lokale sportcoaches, vrijwilligers en clubs, aanwezig moeten zijn."

Art.27
Op Wereld Vluchtelingendag 2017 lanceerden veertien Europese kunst-en cultuurorganisaties, onder wie de Vrolijkheid, Art. 27, een artistiek platform tegen angst en xenofobie in Europa. Naast organisaties die wereldwijd actief zijn, zoals Musicians for Human Rights, Roots&Routes International en Musicians without Borders, heeft Art. 27 nationale en regionale partners uit Duitsland, Hongarije, Griekenland, Italië, het Verenigde Koninkrijk, Spanje en Nederland. De Nederlandse partners zijn Stichting de Vrolijkheid, Amsterdam Roots Festival, Stichting Roots & Routes Rotterdam en Akoesticum.

Met TANDEM de grens over
De Vrolijkheid werkte al eerder internationaal samen met Community Arts North West (Manchester, UK) via TANDEM, een cultureel samenwerkingsprogramma ter versterking van het maatschappelijk middenveld in Europa en de omliggende regio's. In zomer 2017 resulteerde deze samenwerking in de film Bright As The Moon, een verkenning van co-creatie binnen de kunsten in een inter-culturele setting met mensen met een vluchtelingen-achtergrond.