taco ruighaver met cheque NPL GGG 2018.jpg

Nationale Postcode Loterij bedankt!

Maandag 6 februari 2017 ontving Taco Ruighaver, directeur van de Vrolijkheid, tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in theater Carré weer een prachtige donatie van 500.000 euro. Met het geld kunnen we nog meer Vrolijkheid realiseren voor kinderen, jongeren en hun ouders in bijna 30 azc's in heel Nederland. Heel hartelijk dank aan de NPL en alle deelnemers aan de Loterij!

De Vrolijkheid is sinds 2008 beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij. Door de structurele steun van de Postcode Loterij en haar deelnemers zijn we in nog meer asielzoekerscentra actief geworden en worden nog meer kinderen bereikt met onze kunstzinnige en creatieve activiteiten. Nog meer kinderen in azc's kunnen hierdoor hun ervaringen verwerken, hun verhaal vertellen en hun talenten ontwikkelen.

Steun het werk van de Vrolijkheid en vele andere goede doelen door mee te spelen met de Postcode Loterij.

> Ga naar de Postcode Loterij 

 

Koffietijd

De Vrolijkheid was vandaag (12 december) te zien bij Koffietijd! Een kijkje in het KunstLab in Ter Apel en interview met landelijk coordinator Matea Šafar.

Kijk het hier terug. https://www.rtl.nl/vi…/e3b42c97-d52f-d7b7-dced-94ca40878941/

Mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Veilig Nest in niemandsland
Begin 2016 ontving de Vrolijkheid van de Postcode Loterij een extra gift van ruim 1,7 miljoen euro voor het Nest-project. Samen met partners Stichting Kinderpostzegels Nederland en ICDI en gebruikmakend van de ‘NEST-methodiek’ zoals die eerder al door deze organisaties werd toegepast bij kinderen met een oorlogsverleden in bijvoorbeeld Bosnië, hebben we een aanpak ontwikkeld die pedagogische en emotionele zorg combineert met kunstzinnige en creatieve activiteiten. Deze aanpak blijkt goed te werken voor kinderen in Nederlandse azc's. Er zijn inmiddels NEST-centra in de azc's van Burgum, Drachten, Katwijk en Zeewolde. Dankzij de deelnemers van Postcode Loterij kunnen we de komende jaren in totaal met 1800 kinderen, jongeren en hun ouders werken aan een significant beter leven in het asielzoekerscentrum.

  

De Werkelijkheid
De Postcode Loterij financierde al eens eerder een extra project van de Vrolijkheid in samenwerking met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en VluchtelingenWerk Nederland. Het project droeg de naam ‘De Werkelijkheid’. Tussen 2009 en 2012 werden gevluchte kunstenaars opgeleid tot maatschappelijk ondernemers. Zij organiseerden onder meer workshops in opdracht van bedrijven, scholen en organisaties. De Werkelijkheid bestaat nog steeds en is nu een werkmaatschappij.