As of Nu

As of Nū

Afbeelding

In de oneindigheid van kledingstijlen onderzoeken Beeld//Formers uit azc Almere met het project ‘As of Nū’ de logica van trends. Vanuit welk tijdsbeeld komen trends tot stand en hoe beoordelen wij die?

Zowel online als offline werd gekeken naar hoe trends worden opgebouwd. Samen met projectbegeleider Karmen Samson onderzoeken jongeren hun plaats in oude en nieuwe trend-hiërarchieën.

Alle inbreng en verzamelde beelden brengen de Beeld//Formers samen in één co-created alternatief trendboek, waarin de deelnemers een eigen visie op trends en het nieuwe tonen. Ook worden eigen kledingstukken gecreeerd, om te ontdekken hoe het is om te ontwerpen en trends naar eigen hand vorm te geven.  

 

 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

BEELD//FORMERS

Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. 

Afbeelding

Afbeelding