Feel to Heal

Feel to Heal Theater

Onder de begeleiding van het theatercollectief Feel to Heal, gingen jonge bewoners in het azc in Middelburg aan de slag met het vertellen van een verhaal. Deelnemers kozen tijdens deze workshop een medium naar keuze. Dit varieerde tussen dans, muziek, illustratie of een andere uitingsvorm. 

Met verschillende oefeningen uit het theatervak werd gekeken waar de individuele focus per deelnemer ligt. Tijdens drie sessies werd gewerkt aan een stuk waarin niet zozeer het eindresultaat voorop staat, als wel de intrinsieke motivatie en het lichamelijk ervaren van samen spelen.

Afbeelding

Afbeelding

Rezan: “Dit geeft energie en inspiratie, ik zou nog veel meer willen leren. We dromen van het grote podium.”

Afbeelding

Afbeelding

De eindpresentatie werd als theatervoorstelling opgevoerd. Allereerst in feestelijke setting op het azc voor een publiek van vrienden, familie en medebewoners. Binnen het verhaal van een verveelde schoolklas kwam elke leerling tot leven met zijn of haar eigen droom; in verschillende talen, rap, dans, poëzie met en zonder muziek. 

Op 11 juni werd het stuk nogmaals uitgevoerd als straattheater-voorstelling tijdens het evenement Stadsfeesten Middelburg als onderdeel van Podium Amateur Kunst. Dat is behoorlijk spannend als je de stad niet goed kent en het publiek jou nog niet kent. En eigenlijk kende de groep elkaar ook nog maar pas. Maar de kracht om het als groep samen te doen - spatte ervan af. 

Foto’s door: Petra Katanic en Martijn de Vries 

Afbeelding