kinderpostzegelscompilatie2018.png

Scholen werken mee aan meer vrolijkheid

De Vrolijkheid wil dat kinderen en jongeren op azc's hun talenten ontplooien. Die doelstelling kan altijd op veel sympathiek rekenen van scholen, ook tijdens de Kinderpostzegelactie 2018. Stichting Kinderpostzegels is al jaren een belangrijke partner voor de Vrolijkheid. Wil je weten wat de Vrolijkheid doet met de bijdrage van Kinderpostzegels, klik hier.

Stichting Kinderpostzegels
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Van 26 september t/m 3 oktober 2018 gaan ruim 160.000 kinderen weer langs de deuren. Ook voor de kinderen op de azc's!

De kinderpostzegelactie is dit jaar nog overzichtelijker en gemakkelijker. Scholen kunnen zelf beslissen welke onderdelen van de actie zij wel of niet inzetten. Ook kunnen scholen dit jaar voor het eerst kiezen om een deel van de opbrengst te besteden aan een project bij hun in de buurt. In het scholenportaal van Kinderpostzegels kunnen leerkrachten hun keuze eenvoudig doorgeven. Doe dit voordat de Kinderpostzegelactie begint, dus voor woensdag 26 september. De Vrolijkheid besteedt graag aandacht aan acties die speciaal voor ons gehouden zijn: laat het ons weten via communicatie@vrolijkheid.nl. Stichting Kinderpostzegels, veel succes alvast!

Azc in jouw gemeente
Heel regelmatig organiseren scholen ook een sponsorloop of andere acties om geld in te zamelen voor de Vrolijkheid. Sommige scholen hebben ook leerlingen die op het azc wonen. In de 27 azc's waar wij actief zijn, staat de Vrolijkheid zeker open voor suggesties om samen te werken. Klik hier om naar de landkaart te gaan waar de Vrolijkheid is actief is en neem contact op met onze lokale coördinator.

Heeft jouw school al een actie gehouden?
Als jouw school al een actie heeft gehouden, dan zijn we heel benieuwd naar wat jullie hebben gedaan. Laat het ons weten via communicatie@vrolijkheid.nl. Als je het bedrag wilt overmaken, kan dat via het geefformulier of op IBAN: NL47 TRIO 0338 7281 39 ten name van Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid.

Eerdere acties van scholen

Vrolijke flashmob
Kinderen uit de gemeente Wageningen zorgden samen met kinderen uit het plaatselijke azc voor een vrolijke flashmob in het centrum van de stad. Danslerares Nenah maakte een dans op een lied van Julien Oomen.