_DSC9581_bewerkt-2.jpg

Met je nalatenschap talenten laten opbloeien

De Vrolijkheid laat de talenten van kinderen in asielzoekerscentra opbloeien door creatieve en kunstigzinnige activiteiten. Met jouw nalatenschap in de vorm van een legaat, erfstelling of Fonds op Naam kunnen we dit belangrijke werk blijven doen. De Vrolijkheid hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen omdat we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn. Wat jij nalaat, wordt in z’n geheel ingezet om de talenten van jonge vluchtelingen te ontwikkelen.

Legaat
Met een legaat laat je een vast bedrag na, of een percentage van je nalatenschap, of een specifiek bezit, zoals een huis, sieraden of kunst. In je testament kun je legaten vastleggen. Je kunt dus de Vrolijkheid in je testament opnemen en ons een legaat nalaten.

Erfstelling en erfgenaam
In je testament kun je iedereen tot erfgenaam benoemen, ook de Vrolijkheid. Een notaris kan helpen met de erfstelling en het benoemen van de erfgenamen. Er is bijvoorbeeld de keuze om een percentage of een vast bedrag schenken aan een goed doel.

Gegevens de Vrolijkheid voor testament
Indien je de Vrolijkheid in jouw testament wilt opnemen, dan heeft de notaris de volgende gegevens nodig:
Statutaire naam: Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid
Gevestigd: Amsterdam
Kantoorhoudende: Rigakade 16, 1013 BC Amsterdam
KvK-nummer: 34123985

Fonds op Naam
Met een Fonds op Naam ondersteun je als particulier of bedrijf het werk van de Vrolijkheid op een structurele en persoonlijke manier. Een Fonds op Naam oprichten kan bij leven of via je testament. Als schenker mag je zelf de naam en doelstelling van het fonds bepalen zolang het maar past binnen de missie van de Vrolijkheid.

Meer informatie
Een notaris kan meer vertellen over de mogelijkheden van nalaten. Een notaris in de buurt vind je eenvoudig via www.notaris.nl. Meer informatie over nalaten aan de Vrolijkheid in een persoonlijk gesprek, bel of mail Taco Ruighaver, taco@vrolijkheid.nl, T 020 627 32 87.