AZCarnhem009.jpg

Vrolijke veilingen en andere acties

Ook met eenmalige giften kunnen we vrolijkheid brengen naar asielzoekerscentra door positieve activiteiten voor kinderen en jongeren te organiseren. In onze workshops kunnen deze jonge vluchtelingen hun ervaringen verwerken, hun verhaal vertellen en hun talenten ontwikkelen. Met jouw steun help je deze kinderen en jongeren verder. 

> Ga naar het geefformulier onder aan deze pagina of klik hier.

Hoeveel Vrolijkheid brengt mijn bijdrage?
Hieronder zie je precies wat we nodig hebben om een kinderen en jongeren in Nederlandse azc's een vrolijke workshop te bieden:

15 euro: één onvergetelijke workshop per kind
200 euro: een workshop voor een groep van dertien à veertien kinderen of jongeren
30.000 euro: een heel jaar creatieve en kunstzinnige activiteiten op een azc voor kinderen in alle leeftijdscategorieën.

   

  Bijzondere gift Cyrus & Farnaz 
Mark van Waes schreef Cyrus & Farnaz, een spannend en aangrijpend jeugdboek over de bijna veertienjarige Cyrus die van de ene op de andere dag zijn thuisland Iran moet ontvluchten samen met zijn moeder. Verstopt in de laadbak van een vrachtwagen vol stinkende schapenhuiden vertrekken ze richting Europa. Onderweg ontmoet Cyrus het mysterieuze meisje met die donkere ogen en zwarte krullen: Farnaz.... Hoe dat afloopt? Bij de boeklancering op 5 september 2018 om 18:15 uur in Boekhandel Van Rossum, Amsterdam kom je er vast achter! Koop je het boek? De opbrengst is voor de Vrolijkheid. Bedankt Mark en uitgeverij ROSE stories!

Books4Life Tilburg
Books4Life is een tweedehands boekenwinkel op de campus van Tilburg University. Alle boeken in de winkel komen van vrijgevige boekenliefhebbers. De opbrengst van de boeken gaat naar goede doelen; de verdeling wordt onder meer bepaald door een facebookactie. Welke organisatie heeft het meeste bereik op social media? Vrolijkheid Oisterwijk is begin 2018 op de eerste plek geëindigd en heeft €1.750,- binnengesleept. Met dit bedrag zullen ze samen met de collega's in Gilze een mooi programma met kunst en techniek uitzetten.

Benefietveiling voor de Vrolijkheid
Davide Estée Janssen van Oxford House, creative production agency in Amsterdam, organiseerde een benefietveiling van beeldende kunst, ter beschikking gesteld door haar netwerk. De opbrengst ging in zijn geheel naar de Vrolijkheid: ruim 3000 euro! Het was een prachtige avond, met veel jonge betrokken mensen die gul gaven en met prachtige kunst naar huis gingen.

    

Soroptimistclub Eemsmond
Stichting de Vrolijkheid mocht een cheque van € 1500.00 in ontvangst nemen van Soroptimistclub “de Eemsmond”. Soroptimist International is een wereldwijde serviceclub voor werkende vrouwen, die in 1921 werd opgericht in navolging van de Rotary omdat vrouwen geen lid konden worden van deze serviceclub. De naam Soroptimist is een samenvoeging van twee Latijnse woorden en wil zeggen: Sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven. Wereldwijd zijn circa 93.000 vrouwen lid van de overkoepelende organisatie: Soroptimist International. Nederland telt ruim 3300 leden in 101 clubs. Als lid verbind je je aan het verbeteren van de mensenrechten, in het bijzonder die van vrouw en kind. Harteljik dank dames!