Mohamed_Najar_ cs_image_00037.jpg

Met tijd: vrijwilliger

De Vrolijkheid is in meer dan 25 asielzoekerscentra in het land actief. Veel van onze kunstzinnig en creatieve activiteiten voor jonge vluchtelingen worden begeleid door vrijwilligers. Dit is inspirerend en onvergetelijk werk.

Regelmatig zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Wie zoeken we?

  • De Vrolijkheid zoekt echte aanpakkers, mensen die initiatief nemen en goed om kunnen gaan met de combinatie van zowel vrijheid als verantwoordelijkheid.
  • De Vrolijkheid zoekt studenten die hun kennis en vaardigheden willen ontwikkelen en zich in willen zetten voor de kinderen en jongeren in asielzoekerscentra.
  • De Vrolijkheid zoekt mensen die creatief zijn, of in ieder geval affiniteit hebben met kunst en creativiteit. Dit vormt de spil van ons vrolijke werk.
  • En natuurlijk is het fijn als je al ervaring hebt in het werken met kinderen en/of jongeren en je affiniteit hebt met onze doelgroepen. Op veel azc's vinden ook projecten met ouders en kinderen samen plaats.

Let op!
Veel van onze vrijwilligersplekken zijn in de azc's die wat verder van de Randstad liggen. Deze azc's zijn niet allemaal even goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer, dus bedenk goed wat haalbaar is in jouw situatie.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in het profiel en ben je geïnteresseerd en enthousiast? Stuur dan een e-mail met daarin je CV en antwoorden op onderstaande vragen naar de programmacoördinator van het azc van je keuze.

1. Ben je actief in een bepaalde (kunst)sector? Zo ja, welke?
2. Heb je ervaring in het werken met kinderen/jongeren? Zo ja, wat voor?
2. Heb je ervaring in het werken met asielzoekers/vluchtelingen? Zo ja, wat voor?
3. In welk van onze azc's zou je willen werken?
4. Hoeveel tijd wil je besteden aan werkzaamheden voor de Vrolijkheid? Op welke dag(en) van de week?

Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je dan onderaan deze pagina aan voor de e-nieuwsbrief. Je ontvangt dan circa 3 x per jaar bericht van ons.

Lid van de NOV
Omdat we rol van onze vrijwilligers binnen onze organisatie heel belangrijk vinden, is de Vrolijkheid lid van de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV). Deze organisatie komt op voor de belangen van vrijwilligers om dat de positie van het vrijwilligerswerk in de samenleving te versterken.