postermail_Selvy.jpg

Voor elk kind een Selvy


Dit zijn Selvy en Avi. Samen beleven zij spannende avonturen. Ze maken hun dromen waar! Stichting de Vrolijkheid gelooft in de kracht van kunst en fantasie en brengt dit naar kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra.

Wie is Selvy?
Selvy dat ben jij, dat ben ik. Je kunt een Selvy van jezelf maken natuurlijk, dat weet iedereen. Die zet je dan op Facebook bijvoorbeeld. Maar de Vrolijkheid komt met een heel andere Selvy. De Vrolijkheid droomt ervan dat elk kind in de Nederlandse asielzoekerscentra een zelfgemaakte Selvy krijgt. Meestal hebben de kinderen tijdens hun vlucht alles achter moeten laten en verhuizen ze in Nederland nog regelmatig van azc naar azc. Vriendjes en vriendinnen komen en worden verloren. Soms zo vaak dat een kind zich opsluit in zichzelf en zich niet meer wil hechten. De pop Selvy reist mee, altijd. Een vriend of vriendin die wel bij ze blijft en aan wie ze hun geheimen kunnen vertellen

Selvy kan een jongen of een meisje zijn, net als de kinderen. Selvy is zelfgemaakt en dus uniek. De kinderen moeten Selvy zelf een naam geven en Selvy wil nog ogen en oren en haren. Bovendien heeft Selvy een klein verborgen zakje, waar de kinderen wat dierbaar is in kunnen verstoppen en bewaren.

Selvy maken
In 2016 zijn er in heel Nederland Selvy's gemaakt voor kinderen in asielzoekerscentra. Het project is afgelopen.