023_mg_8609.jpg

Muziek op schoot

Voor baby's en peuters kent de Vrolijkheid binnen het Ouder-Kindprogramma op meerdere azc's het project: 'Muziek op Schoot'. ‘Muziek op Schoot’ speelt in op de natuurlijke interesse voor muziek bij jonge kinderen en gaat uit van het samenspel tussen ouder en kind.

Plezier motiveert de kinderen en zo stappen zij in het muzikale ontwikkelingsproces. Er worden oude en nieuwe liedjes gezongen. Elk liedje wordt ondersteund door een activiteit. Muzieklessen geven aan jonge kinderen (en hun ouders) vraagt om een goede kennis van de ontwikkeling van jonge kinderen alsmede vaardigheden met betrekking tot het observeren en het via de muziek inspelen op de interesses en de mogelijkheden van jonge kinderen.

“Muziek en bewegen zijn een onuitputtelijke bron voor activiteiten vol plezier. Juist zo belangrijk in de periode waarin er zoveel druk ontstaat op en binnen het gezin. 'Muziek op Schoot' is samen spelen met muziek en hierbij het ontwikkelingsproces van het kind stimuleren en ondersteunen.”
Margré van Gestel (muziekpedagoge en mede-initiatiefneemster "Muziek op Schoot")

"Muziek op Schoot" is mede mogelijk dankzij ondersteuning uit het Ankie Wiegant-Brinkgreve Fonds en het Annie Langelaar Fonds. Dit zijn fondsen die beheerd worden door het Cultuurfonds en die bijzondere educatieve projecten kunnen ondersteunen.