OWTNB-nov2015_plf_8018.jpg

NBE: Oost West Thuis Niet Best 2017

Oost West Thuis Niet Best is een project van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid, Move Forward (dans en rap) en Stichting Toverfluit (begeleiding jong muziektalent). Musici uit verschillende azc's, gescout tijdens workshops van De Vrolijkheid, gaan met het NBE op tournee. Waardering voor de muziekcultuur die de musici in de azc's met zich meebrengen, is de basis van de samenwerking. Oost West Thuis Niet Best biedt asielzoekende musici entree tot de professionele muziekpraktijk, alleen of als ensemble. Het publiek ontdekt tijdens de voorstelling hun talenten en muziekcultuur.

Preview van de repetities

 

In eerdere edities leidde de muzikale samenwerking tot bijzondere concertreeksen vol talentvolle musici, indrukwekkende verhalen, verwonderende momenten en hoop. De musici inspireerden elkaar enorm en dat was duidelijk merkbaar op het podium. In 2015 werd onder meer meegedaan door de zussen Jawa (ud) en Shaza (qanoun) Manla en door Ghaeth Almaghoot (klarinet), allen inmiddels druk met het opbouwen van een professionele muziekcarrière.

De tournee van Oost West Thuis Niet Best 2017 vond plaats van 1 - 15 november 2017 in theaters door heel Nederland.  Voor informatie over het programma en kaartverkoop, klik hier.