Wereldwoorden.jpg (1)

Wereldwoorden – a WordWide Odyssey (2016)

In dit project van de Vrolijkheid vertellen jonge woordkunstenaars en muzikanten uit azc's over de realiteit van het vluchten en het beginnen van een nieuw hoopvol hoofdstuk van hun leven in een vreemd land.

In het voorjaar van 2016 stonden jonge schrijvers, rappers en muzikanten uit verschillende azc's op de planken met de multidisciplinaire theatervoorstelling WERELDWOORDEN. In samenwerking met Skiggy Rapz (producer van o.a. Eefje de Visser en Krystl)  produceerde de Vrolijkheid een prachtig, maar vooral uniek gelijknamig album met jongeren die we tijdens workshops ontmoetten in de azc's, resulterend in een vijftalige line-up uit Afghanistan, Kameroen, Iran, Pakistan, Ruanda, Somalia, en (veel) Syrië. Rap en wereldmuziek verweven met spoken word. Klik hier voor een indruk van het album.
Onder andere de Arabische teksten zijn middels vertalingen toegankelijk gemaakt in het prachtige artwork waarmee het album is vormgegeven. Grijp je kans en bestel de cd door een donatie te doen van minimaal € 20 via het donatieformulier én stuur ons een mail met je naam en adres onder vermelding van 'cd Wereldwoorden’. Dan komt dit unieke album snel jouw kant op.

WERELDWOORDEN is een creatie van Stichting de Vrolijkheid in samenwerking met Poetry Circle Nowhere, een landelijk platform voor performende schrijvers en schrijvende performers.

Hieronder spoken word stukken die onderdeel waren van de voorstelling Wereldwoorden:

 


Meer informatie
Wil je meer weten over Wereldwoorden? Volg ons dan op Facebook.