• Nationale-Postcode-Loterij-300x194.png
  • ANBI-logo.gif
  • CBFLogo.jpg
OWTNB-nov2015_plf_8018.jpg

NBE: Oost West Thuis Niet Best 2017

SNEAK PREVIEW 2017

 

 Preview van de repetities

 

Oost West Thuis Niet Best is een project van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid, Move Forward (dans en rap) en Stichting Toverfluit (begeleiding jong muziektalent). Het doel is om door de gedeelde passie voor muziek, verbinding te creëren tussen musici van het NBE en musicerende medelanders uit diverse azc's. Het publiek krijgt met deze concerten een mooi divers artistiek programma aangeboden én leert talentvolle nieuwe muzikanten kennen.

Waardering voor de muziekcultuur die de musici in de azc's met zich meebrengen, is de basis van de samenwerking. Oost West Thuis Niet Best biedt asielzoekende musici entree tot de professionele muziekpraktijk, alleen of als ensemble. Het publiek ontdekt tijdens de voorstelling hun talenten en muziekcultuur.

Preview van de repetities


 


In eerdere edities leidde de muzikale samenwerking tot bijzondere concertreeksen vol talentvolle musici, indrukwekkende verhalen, verwonderende momenten en hoop. De musici inspireerden elkaar enorm en dat was duidelijk merkbaar op het podium. In 2015 werd onder meer meegedaan door de zussen Jawa (ud) en Shaza (qanoun) Manla en door Ghaeth Almaghoot (klarinet), allen inmiddels druk met het opbouwen van een professionele muziekcarrière.


De tournee van Oost West Thuis Niet Best 2017 start op 1 november in Podium Mozaïek, Amsterdam.  Voor informatie over het programma voor 2017 en kaartverkoop, klik hier.