Mohamed_Najar_image_00065.jpg (1)

Meeting Point: Life coaches uit azc's

 

Tijdens dit project van de Vrolijkheid ontmoeten jonge vluchtelingen volwassen Nederlanders die het goed voor elkaar hebben in hun leven. Leuk werk, fijn gezin, van die dingen. Tijdens het project worden de verhoudingen omgedraaid; de jonge vluchtelingen staan nu eens niet in een zielig daglicht - ze worden aangesproken op hun wijsheid, veerkracht en vermogen om iets van het leven te maken. Juist zij zijn expert in het nemen van risico en het omgaan met veranderingen. De jongeren uit het azc ondersteunen als coach de Nederlanders bij een belangrijke vraag in hun leven of werk.

Compleet andere kijk
Dit levert unieke ontmoetingen op. Veel deelnemers krijgen een compleet andere kijk op hun werk of op het leven in het algemeen. In alle gevallen heeft het hun beeld van asielzoekers drastisch veranderd. Thomas, voormalig deelnemer, schreef het volgende na een ontmoeting met Reza:

De ontmoeting gaf me een klote en een goed gevoel. Aangezien ik vanuit mijn innerlijke drive en karakter altijd enorm gefocust ben op oplossingen, voelde ik me heel erg machteloos en dat gevoel heeft me niet snel weer losgelaten. Ik wist niet goed wat ik Reza moest vragen en had geen echte duidelijke coachingsvraag. Reza heeft me echter met mijn vraag heel goed geholpen, door een gedegen en gestructureerde aanpak van het probleem en logisch redeneren. Ik was onder de indruk. Maar het meest was ik onder de indruk van de manier hoe hij lijkt om te gaan met zijn situatie en de spiegel die hij je daarmee voorhoudt. Het heeft mijn beeld van asielzoekers voorgoed veranderd.

Aanmelden voor deze 'hidden gem'
Meeting Point is een ervaring die je bijblijft. Het project is inzetbaar bij diverse organisaties en wordt door gerenommeerde trainingsbureau's getipt als een 'hidden gem'. Opdrachtgevers uit verleden en heden zijn: De Baak – ICM – De Rijksoverheid – Aegon – Microsoft – Randstad – Nationale Postcode Loterij – Binck Bank – De Brauw Blackstone Westbroek. Meer informatie of aanmelden? Mail ons op info@vrolijkheid.nl.