22448608_835568236604095_204921269133351603_n.jpg

Radio de Vrolijkheid

De Vrolijkheid wil een online radiostation voor en door jonge azc-bewoners (6 t/m 25 jaar) oprichten. Op 12 april start een pilot, waarna kinderen elke donderdag van 17.30-18.30 uur in workshops hun verhalen met de buitenwereld delen:


Je kunt Radio de Vrolijkheid ook gratis downloaden:
Android Mobile -> Play Store / Apple -> App Store

'Ieder kind heeft het recht om zijn/haar mening te geven’, zegt Mariëlle van den Bosch van de Vrolijkheid, ‘maar binnen het azc worden de ideeën en meningen van kinderen en jongeren vaak niet gezien en gehoord. Terwijl het juist zo belangrijk is om elkaar te inspireren, om voor jezelf op te komen en om met een kritische en onderzoekende geest de wereld om je heen te blijven bevragen.’

De Vrolijkheid was met Radio de Vrolijkheid een van de vijf genomineerden voor de Paul van Vliet Award 2018. De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, wordt uitgereikt aan de Nederlandse organisatie die zich op de meest bijzondere manier inzet voor kinderen. Op 28 maart verzorgden de kinderen van azc Burgum een mini-live-uitzending voor de jury, bijeen in de Efteling. Winnaar van de Award, een beeld gemaakt door kunstenaar Loek Bos, en een geldprijs van 10.000 euro, werd De Liedjesfabriek. Met de Paul van Vliet Award wil kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederlandse initiatieven die zich inzetten voor de verbetering van de positie van kinderen in het zonnetje zetten. De Efteling is mede-initiatiefnemer omdat zij vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken.