Vrolijkheid(Lana)Rotterdam2018ToekomstInKleur2.jpg

Toekomst in Kleur

Toekomst in Kleur is een teken- en schilderproject van Stichting de Vrolijkheid voor kinderen van 4-12 jaar die wonen op azc Rotterdam. In twee groepen, 4-8 jaar en 9-12 jaar, voerden de kinderen onder leiding van beeldend kunstenaar en docent Carine Hooykaas diverse schilder- en tekenopdrachten uit. Spelenderwijs ontdekten ze zo de mogelijkheden van de verschillende materialen: acrylverf, waterverf, stiften, potlood, krijt en ecoline. Het thema was telkens 'de toekomst'. In totaal waren er 20 workshops.

Twee brainstormsessies over de toekomst maakten ook deel uit van het project. Hierin kwamen vragen aan de orde als: Waar ben je goed in? Wat is jouw talent? Wie wil je worden? Waar droom je van?

Doel van het project is kinderen creatief gereedschap te geven zich te uiten. Ze laten experimenteren met vorm, kleur en beeldende vaardigheden, het maken van iets moois, plezier hebben, durven dromen en nadenken over de toekomst dragen bij aan hun zelfvertrouwen, welbevinden en het vergroten van hun veerkracht.

In de expositie ‘Toekomst in Kleur’ zijn 70 werken uit bovenstaand project te zien van 5 juli t/m 27 augustus in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.
Toekomst in Kleur werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Sint Laurensfonds, Stichting Solidarodam en Bibliotheek Rotterdam.

 

Afbeelding titel: Pauw

Afbeelding gemaakt door: Lana (10 jaar Syrië) 2018, azc Rotterdam