• Nationale-Postcode-Loterij-300x194.png
  • ANBI-logo.gif
  • CBFLogo.jpg
18423224_1331463336922858_5184114488289747108_o.jpg

Changing stories - theater op een POL

Changing Stories: Oh jee, de taart is gestolen! is een feestelijke, interactieve en muzikale theatervoorstelling waarbij de inbreng van het publiek - ouders en kinderen die wonen in het azc Arnhem en buurtbewoners - op het verloop van de voorstelling maar ook op het decor en de kostuums een belangrijk onderdeel vormt. Talenten van ouders en kinderen worden ingezet, verhalen gedeeld. Je kunt nu bijdragen aan het voortzetten en uitbouwen van dit theaterproject op de POL in Arnhem!

Changing stories is gemaakt voor en door de bewoners, jong en oud, van asielzoekerscentrum Arnhem-Zuid en buurtbewoners. Kinderen speelden een belangrijke rol bij het ontwikkelen van het verhaal. Zij mochten het verhaal veranderen. En konden zo hun eigen levens misschien een klein beetje veranderen. Gewoon, door een beetje aandacht en plezier. Ook het dekor en de kostuums zijn ontstaan in workshops van de Vrolijkheid, gemaakt door de gezinnen die verblijven op het azc. Door de samenwerking met de buurt vormt de voorstelling een bijzondere kans in contact te komen met bewoners van het azc en hun verhalen te leren kennen.  

Zeker op een POL-locatie blijkt theater een uitstekend medium voor verbinding, de taalbarrière te slechten en culturele verschillen te ontstijgen. Het creëert een wereld waarin alles mogelijk is en waar op een speelse manier contact wordt gemaakt. Het geeft de mogelijkheid de echte wereld even te laten voor wat die is. Changing stories is geschikt voor alle leeftijden en non-verbaal. Het is een samenwerkingsproject van De Vrolijkheid Arnhem met Tomaat! Theater op Maat. De opvanglocatie Arnhem-Zuid is een procesopvanglocatie (pol), voor vreemdelingen die bij de IND in Zevenaar de algemene asielprocedure doorlopen. Het betekent dat de bewoners er relatief kort verblijven. Het azc ligt in een buitenwijk van Arnhem en is sinds 1994 in gebruik. Voor het voortzetten en uitbouwen van Changing Stories is een crowdfundingsactie gestart i.s.m. de 1%Club. Help mee en zorg ervoor dat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen!

Meer weten? Kijk op facebook!