IMG_1739.jpg

Vrolijk Museum Den Helder

Eind 2016 opende de Vrolijkheid op de sombere gezinslocatie in Den Helder het eerste Vrolijke Museum. Dit project biedt veel mogelijkheden om ouders en kinderen te betrekken en talenten van gezinnen te ontdekken. Wekelijks werken ouders en kinderen samen aan uiteenlopende projecten die geëxposeerd worden in het museum. Het museum zelf is een glazen huis van 24m2. Door de transparantie van de kas is het getoonde werk altijd zichtbaar en is het museum al een waardevolle ontmoetingsplek geworden.

Het museum wordt gerund en onderhouden door de kinderen en hun ouders. Zij kunnen solliciteren naar functies als (kinder-)museumdirecteur, curator, huismeester, expositie-opbouwer, persvoorlichter, rondleider, cateraar, ontwerper van affiches/ flyers etc. Het Vrolijke Museum brengt bewoners in contact met elkaar en kunstminnende omwonenden die vanzelfsprekend van harte welkom zijn.

Thema's die de afgelopen tijden in de workshops en exposities aan bod kwamen, zijn o.a. Verbinding, Thuis, Verzamelen.  Ouders en kinderen zetten hun gedachten om in beelden, geuren, smaken, geluiden en verhalen die leiden tot bijzondere inspirerende exposities.

Het Vrolijke Museum is een project van beeldend kunstenares Marlies Valkering en stichting De Vrolijkheid.

Op de hoogte blijven van de tentoonstellingen in het vrolijkste museum van Nederland? Volg de facebookpagina.

                           

 

                                                          

(foto's Marlies Valkering)