Azc Amersfoort

De Vrolijkheid organiseert al geruime tijd culturele activiteiten voor kinderen en jongeren in azc Amersfoort, dat sinds september 2012 in gebruik is als gezinslocatie. Het azc ligt aan de rand van het centrum en biedt opvang aan zo'n 600 bewoners. Er wonen veel jonge kinderen die uit verschillende landen komen. In azc Amersfoort probeert de Vrolijkheid alle leeftijden te bereiken.

Het hoofdgebouw van het azc aan de Barchman Wuytierslaan is gebouwd als rooms-katholiek retraitehuis, onder architectuur van Hermanus Kroes. Sinds september 2016 is de locatie tijdelijk uitgebreid met semi-permanente woonunits waarin maximaal 300 vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Een deel van de units is ingericht met twee vier-persoonsslaapkamers, sanitaire voorzieningen en een gezamenlijke woon-/eetkamer met keuken. Een ander deel beschikt over drie-persoonsslaapkamers met gedeelde sanitaire voorzieningen en keukens op de gang.


Vrolijke activiteiten
Er zijn verschillende soorten activiteiten; volwassen bewoners betrekken we als begeleider. Ook werkt de Vrolijkheid met mensen van buiten het azc, van kerken en kunstscholen, met als doel het netwerk uit te breiden. Voor de kleintjes hebben we de clown, Vertel tot 10 is bedoeld voor kinderen en hun ouders. Ook werken we iedere week aan een kunstproject, elke keer met andere technieken en verschillende leeftijden. Meer weten? Volg ons op Facebook!


Programmacoördinatoren:
Safaa Khazal
, safaa@vrolijkheid.nl
Alice Neuteboom, alice@vrolijkheid.nl


Bezoekadres:
Barchman Wuytierslaan 53
3819 AB Amersfoort

Telefoon:
020-6273287 (kantoor Amsterdam)