Azc Arnhem-Zuid

De Vrolijkheid organiseert wekelijks culturele activiteiten met muziek en kunst voor kinderen en jeugd op azc Arnhem. Azc Arnhem is een centrum waar de bewoners kort verblijven in de eerste fase van de aanvraag van hun asiel. Het is belangrijk dat de kinderen en hun ouders, naast deze stressvolle, onzekere periode, ook een mooie herinnering kunnen maken van hun eerste verblijf in Nederland.

Het azc in Arnhem-Zuid is in 1994 als één van de eerste opvanglocaties speciaal gebouwd voor de huisvesting van asielzoekers. Het centrum ligt in een buitenwijk van Arnhem. Het gebouw telt drie verdiepingen, met per verdieping een gezamenlijke keuken. Naast de reguliere opvang die hier plaatsvindt, is de locatie ook een procesopvanglocatie (pol) voor vreemdelingen die bij de IND in Zevenaar bezig zijn met de algemene asielprocedure.


Vrolijke activiteiten
Iedere week wordt een middagatelier met kunst- en muziekworkshops georganiseerd. De workshops zijn voor alle leeftijden, ook de moeders doen vaak mee. De groep die het meest bereikt wordt, bestaat uit kinderen en jongeren van 5 tot 15 jaar oud. Daarnaast wordt 1 keer per maand een Vrolijk pop up podium georganiseerd: een muzikale en culturele uitwisseling voor Arnhemmers, omwonenden en bewoners van het azc.

Kijk voor meer Vrolijkheid in Arnhem op facebook of Twitter: @vrolijkheid026


Programmacoördinatoren:
Linda Eijssen, linda@vrolijkheid.nl
Caco Verhees,
caco@vrolijkheid.nl

Bezoekadres:
Groningensingel 1225
6835 HZ Arnhem

Telefoon:
020-6273287 (kantoor Amsterdam)