Azc Den Helder

De Vrolijkheid organiseert al geruime tijd culturele activiteiten voor kinderen en jongeren in het azc Den Helder. Het centrum, een terugkeercentrum, ligt aan de rand van de stad in een groene omgeving en is sinds 1993 in gebruik. Sinds mei 2012 is het ingericht als gezinslocatie en wonen er uitgeprocedeerde gezinnen met minderjarige kinderen. Er verblijven ongeveer 370 bewoners. Het centrum bestaat uit 9 noodgebouwen met kleine kamers en gemeenschappelijke ruimtes om te koken en te douchen. Elk appartement biedt ruimte aan acht bewoners. Gemiddeld blijven bewoners 6 jaar op deze locatie. Er hangt een rustige sfeer. De bewoners zijn afkomstig uit Irak, Somalië, Tibet, Syrië, Iran, Afghanistan.

Vrolijke activiteiten
Er worden verschillende activiteiten gedurende het hele jaar georganiseerd. Vooral kinderen tot 12 jaar nemen hieraan deel. Voorbeelden van activiteiten zijn het Vrolijke Museum, een Beeldentuin (samen met creatief centrum De Vlinder) en een digitaal jutterproject (op stap met de camera). Meer weten? Volg ons op facebook!

Vrolijk Museum/Doggershoek
Op azc Den Helder staat het allereerste Vrolijke Museum van Nederland. Wekelijks werken ouders en kinderen samen aan uiteenlopende projecten die geëxposeerd worden in dit museum, dat een glazen huis is van 24m2. Door de transparantie van de kas is het getoonde werk altijd zichtbaar en is het museum al een waardevolle ontmoetingsplek geworden. Het Vrolijke Museum is op vertoon van een geldig ID te bezoeken door iedereen.

   

Beluister hoe programmacoördinator Frouwkje Smit op Open AZC Dag 2017 in een interview met Radio LOS Den Helder vertelt over haar werk bij de Vrolijkheid.

Programmacoördinatoren:
Joey Rietveld, joey@vrolijkheid.nl
Frouwkje Smit, frouwkje@vrolijkheid.nl

Bezoekadres:
Burgemeester Ritmeesterweg 20
1784 NV Den Helder

Telefoon:
020-6273287 (kantoor Amsterdam)