Azc Oisterwijk

Het azc is in 2003 geopend en bevindt zich in de bossen, enkele kilometers buiten Oisterwijk.  In het centrum wonen circa 450 bewoners, waaronder ook alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's).  Het centrum bestaat uit meerdere semipermanente woongebouwen. Deze zijn te typeren als barakken met appartementen voor de bewoners. Iedere unit bestaat uit vier tweepersoonskamers en een gemeenschappelijke woonruimte, keuken, douche en toilet. Er bevinden zich ook een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs op het terrein. De Vrolijkheid organiseert al jaren culturele activiteiten voor kinderen en jongeren.

Vrolijke Activiteiten
De activiteiten vinden plaats in een recreatieruimte op het azc. Hier worden projecten georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 14 jaar en jongeren vanaf 15 jaar. Voor de kinderen zijn er wekelijks workshops op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater en dans. Eens per maand organiseren we samen met Muziek Paraplu uit Eindhoven een open muziekpodium van en voor muzikanten uit het azc en uit de regio. Daarnaast zijn er regelmatig projecten voor ouders en kinderen samen. We werken veel samen met culturele- en onderwijsorganisaties in het dorp, met als doel elkaar te leren kennen en te inspireren. Inmiddels zijn we aardig bekend in het dorp en worden we steeds vaker uitgenodigd om samen met scholen en instanties buiten het azc projecten te organiseren.

Wil je meer weten? Volg ons op Facebook of neem een kijkje op het YouTube-kanaal van Vrolijkheid Oisterwijk en ontdek meer gave filmpjes, gemaakt door en met de kinderen en jongeren.


Programmacoördinatoren:
Ellen Rijk, ellen.rijk@vrolijkheid.nl
Kim Pattiruhu, kim@vrolijkheid.nl          

Bezoekadres:
Kievitsblekweg 4
5062 SV Oisterwijk

Telefoon:
020-6273287 (kantoor Amsterdam)