stayhuman.jpg

De Vrolijkheid steunt Stay Human

In 2016 is de campagne van Stay Human van start gegaan. Deze campagne is een oproep aan iedereen om - ondanks vragen en bezorgdheid - vluchtelingen altijd te blijven zien en benaderen als mensen. Uiteraard steunt Stichting de Vrolijkheid Stay Human.

Stay Human vindt het belangrijk om respectvol om te gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt dan jij. Met de campagne wil de Stay Human-coalitie een stem geven aan de opvatting van de meerderheid van de Nederlandse bevolking en het genuanceerde en redelijke geluid in het vluchtelingendebat versterken.

Snel groeiende beweging
Stay Human wordt gedragen door een snel groeiende beweging van mensen en organisaties. Op dit moment is er een unieke coalitie van meer dan veertig organisaties betrokken die naar verwachting de komende maanden verder zal groeien. Stay Human wil laten zien hoe nu al op een menselijke manier wordt omgegaan met vluchtelingen en het gesprek hierover. Daarbij worden vragen en zorgen die er leven serieus genomen. Daarnaast willen we mensen en organisaties laten zien welke mogelijkheden er zijn om iets positiefs bij te dragen aan de omgang met en het gesprek over vluchtelingen.

Een brede coalitie
De Vrolijkheid staat niet alleen achter de campagne. Andere organisaties die de campagne dragen zijn: Action Aid - Amnesty International - CARE - COC - Cordaid - Defence for Children - Dokters van de Wereld - Gastgezin voor een Vluchteling - Greenpeace - Het begint met Taal - Hivos - Holland Festival - Human Rights Watch - Humanistisch Verbond - Humanitas - Justice and Peace - Kerk in Actie - Liliane Fonds - Natuur & Milieu - NOC*NSF - NOV - Nudge.nl - Okia - Omroep Human - Oxfam Novib - Partos - PAX - Pharos - Prisma - Rode Kruis - Scouting Nederland - Stichting Oikos - Stichting Present - TEAR - UAF - UNHCR - Unicef Nederland - VluchtelingenWerk Nederland - Wij zijn hier - War Child.

Meer weten?
Voor meer informatie, activiteiten van de verschillende organisaties en de 'State of the Human' ga je naar www.stayhuman.nu.