Simmerdeis-dansenmaar.jpg

Burgum: Kinder- en jongerenbegeleider Nest (stage)

Voor Welzijn-, Kunst-, Cultuur- of Pedagogiek-studenten heeft het team van ons Vrolijke Nest in Burgum vanaf september 2017 weer een stage, afstudeerstage of onderzoekstage-plaats beschikbaar. Als stagiair moet je minimaal 6 maanden lang 2 dagen per week beschikbaar zijn.

De Vrolijkheid is een netwerkorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Tijdens je stage werk je met kinderen en jongeren die woonachtig zijn op het azc in Burgum, binnen het naschoolse programma "Vrolijk Nest" (ma-za). Nest is voor veel kinderen een tweede thuis. We zetten in op het vergroten van weerbaarheid en veerkracht. Dit doen we d.m.v. activiteiten in het atelier, huiswerkbegeleiding en een open woonkamer.

Daarnaast is kinderparticipatie een belangrijk onderdeel van onze visie. Begeleiders binnen Nest werken daarom nauw samen met de kinderen en jongeren, waarbij het initiatief voor het ontwikkelen van de inhoud van ons programma voor een groot deel bij de kinderen ligt. Zo zijn er kinderen die danslessen verzorgen, is er een kinderonderzoeksgroep die onderzoek doet naar Pesten, schrijven kinderen een eigen script dat vervolgens gespeeld en gefilmd wordt, etc.

Als stagiair werk je samen met kinderen, vrijwilligers, workshopleiders en andere stagiaires binnen het Nest-centrum. Er wordt hierbij een groot beroep gedaan op zelfstandigheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Er zijn binnen de stage verschillende aandachtsgebieden te kiezen, mogelijkheden voor onderzoek en het opzetten van eigen projecten.

Vertrouwen uitstralen, afstemmen, actief luisteren en inzicht verwerven in wie het kind is, in zijn/haar specifieke kwaliteiten, mogelijkheden en interesses, belangrijke thema’s die in zijn/haar leven spelen, etc is daarbij van groot belang. Luisteren naar de verhalen en ideeën van de kinderen en het begeleiden in het ontwikkelen van hun talenten.

Wil je op deze bijzondere plek stage lopen? Schrijf een sollicitatie met motivatie naar: natasja.knap@vrolijkheid.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 06 - 4632 4790.