Simmerdeis-dansenmaar.jpg

Burgum: vrijwilligers Nest

 Vrolijke Nest in Burgum heeft per direct weer plek voor vrijwilligers.

De Vrolijkheid is een netwerkorganisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Je werkt met kinderen en jongeren die woonachtig zijn op het azc in Burgum, binnen het naschoolse programma "Vrolijk Nest" (ma-za). Nest is voor veel kinderen een tweede thuis. We zetten in op het vergroten van weerbaarheid en veerkracht. Dit doen we d.m.v. activiteiten in het atelier, huiswerkbegeleiding en een open woonkamer.

Daarnaast is kinderparticipatie een belangrijk onderdeel van onze visie. Begeleiders binnen Nest werken daarom nauw samen met de kinderen en jongeren, waarbij het initiatief voor het ontwikkelen van de inhoud van ons programma voor een groot deel bij de kinderen ligt. Zo zijn er kinderen die danslessen verzorgen, is er een kinderonderzoeksgroep die onderzoek doet naar Pesten, schrijven kinderen een eigen script dat vervolgens gespeeld en gefilmd wordt, etc.

binnen het Nest-centrum werk je samen met kinderen, stagiairs, workshopleiders binnen het Nest-centrum. Er wordt hierbij een groot beroep gedaan op zelfstandigheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Vertrouwen uitstralen, afstemmen, actief luisteren en inzicht verwerven in wie het kind is, in zijn/haar specifieke kwaliteiten, mogelijkheden en interesses, belangrijke thema’s die in zijn/haar leven spelen, etc is daarbij van groot belang. Luisteren naar de verhalen en ideeën van de kinderen en het begeleiden in het ontwikkelen van hun talenten.

Wil je op deze bijzondere plek komen werken? Schrijf een sollicitatie met motivatie naar: natasja.knap@vrolijkheid.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 06 - 4632 4790.