Mohamed_Najar_ cs_image_00037.jpg

Stageplekken bij de Vrolijkheid op het azc

Op zoek naar een inspirerende stageplek? De programmacoördinatoren in het land hebben regelmatig plek voor leergierige stagiairs die van aanpakken houden. Stagiairs van met name PABO, maar ook allerlei andere mbo-, hbo- en wo-opleidingen zijn welkom.

Als stagiair van De Vrolijkheid
- werk je op een asielzoekerscentrum samen met een team van De Vrolijkheid.
- blijf je minimaal 6 maanden stage lopen.
- ben je tenminste 8 en maximaal 16 uur per week beschikbaar.
- ben je een echte aanpakker, iemand die initiatief neemt en goed om kan gaan met de combinatie van zowel vrijheid als verantwoordelijkheid.
- ben je een student die haar/zijn kennis en vaardigheden wil ontwikkelen en zich in wil zetten voor de kinderen en jongeren in asielzoekerscentra.
- ben je creatief, of heb je in ieder geval affiniteit met kunst en creativiteit. Dit vormt de spil van ons vrolijke werk.
- is het natuurlijk fijn als je al ervaring hebt in het werken met kinderen en/of jongeren en je affiniteit hebt met onze doelgroepen. Op veel azc's vinden ook projecten met ouders en kinderen samen plaats.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in het profiel en ben je geïnteresseerd en enthousiast?  Kijk voor een overzicht van alle plekken waar de Vrolijkheid werkt op Waar werken we en stuur een e-mail naar de programmacoördinator bij jou in de buurt met je CV en antwoorden op onderstaande vragen.

  1. Waarom wil je graag stage lopen bij de Vrolijkheid?
  2. Op welk azc's met Vrolijke activiteiten zou je willen werken? Mogen de activiteiten eventueel op meerdere azc's plaatsvinden?
  3. Wat zou je willen doen bij de Vrolijkheid op het azc?
  4. Wat voor opleiding doe je en op welk niveau?
  5. Aan welke leerdoelen ga je werken tijdens jouw stage?
  6. Welke eisen stelt jouw opleiding aan stagebegeleiding vanuit de Vrolijkheid?
  7. In welke periode moet je stage lopen en om hoeveel dagen per week gaat het? Op welke dagen van de week ben je beschikbaar?

Let op!
Er zijn momenteel geen stageplaatsen beschikbaar in het midden van het land.
V
eel azc's zijn niet goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus bedenk goed wat haalbaar is in jouw situatie.
Houd er in je planning rekening mee dat programmacoördinatoren veel te doen hebben. Het kan soms even duren voor je een reactie ontvangt. We rekenen op je begrip!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de Vrolijkheid? Geef je dan op voor de e-mailnieuwsbrief.