AZCarnhem005.jpg

Vrijwilliger Radiostation Vrolijkheid Burgum

Stichting de Vrolijkheid bouwt veilige plekken in ruimte en tijd waar kinderen gewoon even kind kunnen zijn. Kunst is daarbij ons middel. We zetten in op het vergroten van veerkracht. Radio de Vrolijkheid is een bijzondere aanvulling op ons bestaande programma. Binnenkort start een pilot met Radio de Vrolijkheid: een (inter)nationaal online radiostation voor, door en met kinderen van het azc - binnen Stichting de Vrolijkheid. Radio de Vrolijkheid is bedacht vanuit de behoefte van kinderen in azc’s om elkaars verhalen te delen en contact te onderhouden met vriendjes die verhuizen. We willen een brug slaan tussen kinderen die van plek naar plek verhuizen en zo vriendschappen verduurzamen.

Voor dit bijzondere radiostation zijn wij op zoek naar twee vrijwilligers die samen met de kinderen willen bouwen aan een veelzijdig programma. Op één middag in de week vinden de opnamen plaats, een dag later is de uitzending.

Taken
Je werkt met kinderen en jongeren die woonachtig zijn op het azc in Burgum, binnen het naschoolse programma "Vrolijk Nest". Nest is voor veel kinderen een tweede thuis. Daarnaast is kinderparticipatie een belangrijk onderdeel van onze visie. Begeleiders binnen Radio de Vrolijkheid werken daarom nauw samen met de kinderen en jongeren, waarbij het initiatief voor het ontwikkelen van de inhoud van het programma voor het grootste deel bij de kinderen ligt. Als vrijwilliger ondersteun je de projectleider en begeleid en ondersteun je deelnemende kinderen tijdens opnames, reportages en het afnemen van interviews. Daarnaast ben je betrokken bij het samen met de kinderen bedenken van nieuwe producties en maken van scripten/draaiboeken voor uitzending.

Ervaring
Ervaring met radio of communicatie/media is natuurlijk heel fijn, maar belangrijker is een vrolijke, nieuwsgierige blik en een klik met kinderen.

Wat moet je kunnen?
Luisteren naar de verhalen en ideeën van de kinderen en hen begeleiden in het ontwikkelen van hun talenten. Vertrouwen uitstralen, afstemmen, actief luisteren, zonder oordeel observeren en inzicht verwerven in ‘onze’ kinderen, zijn/haar specifieke kwaliteiten, mogelijkheden en interesses.

Er dient een verklaring omtrent gedrag overlegd te kunnen worden.

Beschikbaarheid
We vragen een beschikbaarheid op woensdagmiddag voor minimaal een half jaar.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Imani Mchimbwa, programmacoördinator azc Burgum via telefoon 06 43459052 of imani@vrolijkheid.nl.