Flag Project Leersum

Flag Project Museum Perron Oost

Vrijheid is jezelf kunnen zijn en uiten.Iets wat we in Nederland ieder jaar vieren door overal in het land de vlag uit te hangen en te laten wapperen.Tijdens een serie workshops van ontwerpster Stella Toonen gingen de tieners uit azc Leersum aan de slag met het realiseren van hun eigen vlag door hun zelfportret terug te laten komen op textiel.

Door middel van cyanotype techniek, ook wel bekend als blauwdruk, maakten de tieners een combinatie van hun eigen beeltenis met iets wat veel voor ze betekent.

De vlaggen zijn van een lichtdoorlatend, open geweven linnen, waardoor er een soort kijkdoos-effect ontstond.

Картинка

Naast de vlaggen creëerde de tieners tijdens de workshops ook hun persoonlijke stoffen tegel. Het profiel van hun hoofd werd daarin gecombineerd met een tekening van zichzelf, die er vervolgens op is geborduurd.

Het resultaat is een uniek zelfportret.

Картинка

Картинка

Картинка

Maar hoe te gek is het als je je eigen werk in een museum kan zien hangen. Voor Nazhan,Melina, Hanoch, Ababaker & de beide Salmon’s werd dat ook werkelijkheid toen zij samen van Leersum naar Amsterdam afreisden richting, wat misschien wel het liefste museum van Amsterdam is, museum Perron Oost. 

Workshopleidster Stella wachtte de groep op om samen met hun door de tentoonstelling te lopen. 

Картинка

Картинка

Картинка

Maar het bleef niet alleen bij de vlaggen en zelfportretten zien wapperen en hangen in de tentoonstellingsruimte…

Iedereen mocht z’n eigen vlag mee naar buiten nemen waar zij samen met danseres Maria Pisiou een kleine choreografie met de vlaggen in elkaar zetten als afsluiting van een mooie creative periode.

 

Foto’s door: Mohammad Alzoabi

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка

Картинка