Codarts in Ter Apel

Codarts

Op 28 februari was het zover voor vijftien studenten van dansacademie Codarts Rotterdam; het begin van twee intensieve projectweken op het asielzoekerscentrum in Ter Apel. In eerste instantie zouden vijf studenten het project komen uitvoeren. Echter werd de reis naar Polen voor tien studenten afgezegd door de situatie in Oekraïne, dus ook deze tien studenten konden aan de slag in Ter Apel.

De studenten hebben de eerste week met kinderen gewerkt. Van maandag t/m vrijdag werden iedere middag dansworkshops georganiseerd op de twee locaties waar de Vrolijkheid werkt. De kinderen hebben ontzettend genoten en wisten iedere middag weer de weg te vinden naar de dansworkshops.

In de tweede week werden de workshops uitgebreid naar een derde locatie, namelijk de locatie voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Dit was voor de Vrolijkheid de eerste keer dat er een workshop voor deze doelgroep werd georganiseerd, maar wat hebben de studenten van Codarts het goed gedaan! De jongeren hebben met plezier deelgenomen aan de workshops en steeds meer persoonlijke verhalen werden gedeeld. Een groot succes!

 

 

Картинка

Op 11 maart was de feestelijke afsluiting van het project. De kinderen en jongeren verzamelden eerst bij de pleinen voor hun huis. Daar kreeg iedereen wat lekkers en konden de kinderen geschminkt worden. Vervolgens reed de golfkar met de muziekbox achterop over het terrein om iedereen op te halen voor de gezamenlijke afsluiting. Een aantal studenten van Codarts gaven een korte dansvoorstelling en maakte de groep zich klaar voor de einddans. Wat was het leuk en wat was er veel animo! 

Wij kijken met veel plezier terug op het project en hopen dat Codarts ons weet te vinden in de toekomst!