Frame by frame Animatie

In het azc in Arnhem duiken Beeld//Formers, jonge makers in de leeftijd van 15-25 jaar, in de wereld van animatie en video. In co-creatie met de kunstenaars Taatske Pieterson, Derk Over en JL Dianthus vanuit de kunstruimte NEVERNEVERLAND, worden samen verschillende animatietechnieken uitgeprobeerd om video’s en GIF’s samen te stellen. 

صورة

Beeld//Formers 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

صورة

Gedurende vier dagen komen verschillende video’s, ieder op een eigen manier, tot stand in handen van deelnemende Beeld//Formers. De onderwerpen en verhalen worden op voorhand bedacht, binnen de groep besproken en individueel of in duo’s uitgewerkt. Jongeren beginnen bij een storyboard en een crashcourse animatie, en verkennen hoe frame by frame animatie werkt. Daarna is het de vraag of je gaat tekenen of met stop motion gaat werken? Dit alles bracht een reeks van acht films tot stand die tijdens een presentatiemoment voor elkaar werden getoond.