Time-in

Time-in

In het azc in Amsterdam werd in de maanden september t/m december wekelijks gedanst. Jonge deelnemers van 10 t/m 14 jaar werden aangespoord om zich meer naar binnen te keren en ruimte te creëren om die binnenwereld te verkennen. 

Met dans werd de verhouding tussen de binnen- en de buitenwereld onderzocht en ging de groep op zoek naar wat hen verbindt. Het leven in het azc zelf bleek onder andere een belangrijke verbindingsschakel te zijn. In de film wordt deze fysieke en mentale reis in beeld gebracht. 

Niet alle deelnemers waren even enthousiast om zichzelf vast te leggen op film, maar een selecte groep motiveerde het juist om een stap verder te gaan en het als clip op te nemen. Het medium film maakte het mogelijk om abstracte, maskerende schaduwbeelden of meer sprekende vormen in beeld te brengen.  


 

Bekijk hier de film ‘Time-in’

Image

Niet overal zijn er woorden voor en kunnen deze wel vorm vinden in beweging.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

”Time to connect with the inner worlds amidst the outer world realities of the refugee camp. While time seems to stand still, waiting for life to take-off. Time in the inner-world is bouncing up and down into all directions.What is the inner world telling us and do we dare to listen?”