Tafelverhalen

Tafelverhalen

Iedereen heeft weer andere verhalen en gesprekken tijdens het eten. Waar heb je het over met je gezin als je eet? Of wordt er juist niet gesproken aan tafel en vooral aandachtig gegeten? Tijdens dit project gingen gezinnen uit azc Utrecht met elkaar om tafel zitten om samen verhalen te bespreken en borden en een tafelkleed te maken.

Image

Image

De workshopreeks bestond onder andere uit een uitje naar een werkplaats waar keramiek gemaakt wordt. Hierdoor geïnspireerd, gingen de deelnemers zelf aan de slag om met klei borden te maken. Tijdens het droogproces zijn de families aan de hand van persoonlijke symbolen en verhalen ontwerpen gaan maken voor het servies, die vervolgens op de gedroogde kleiborden werden geschilderd. De workshops werden afgesloten met een groot diner waarbij iedereen iets te eten meebracht en dat van de zelfgemaakte borden kon eten!

Foto’s zijn gemaakt door Justin Nederkoorn en Eva van der Hoek.

Image

Samen met kunstenares Avan Omar en keramist Natalia Ryazhenova gaan we op zoek naar de tafelverhalen van de gezinnen. Zijn er bepaalde rituelen die bij het eten komen kijken? Zijn er patronen of symbolen die zij vinden passen bij een servies?  Welke verhalen vertellen we elkaar tijdens het diner? We gaan op reis langs de geschiedenis van de keramiek in verschillende landen.

Image

Image