Crossing Birds

Crossing Birds in Ter Apel

In Ter Apel worden er wekelijks meerdere kunstprojecten uitgevoerd in samenwerking met kinderen, jongeren en ouders. Omdat het op dit moment erg druk is op het azc heeft het lokale team van de Vrolijkheid hard gewerkt om een nog groter kunstprogramma neer te zetten. De zomer stond in het teken van samenkomst en ontmoetingen.

Het zomerprogramma werd groots afgesloten met het project ‘Crossing Birds’. Projectleider Jordy Dik heeft het dansproject begeleid samen met zijn team. Het project creëerde nieuwe vriendschappen en stimuleerde zelfexpressie door middel van dans. 

 

Muzikant Vincent Dankelman maakte in samenwerking met Daan Danz de muziek. Dansers Anouk Smulders, Loura van Krimpen en Anne Slingerland ondersteunden de jongeren in het kennismaken met dans en begeleidde hen bij het omzetten van bewegingen naar een choreografie.

Dertig jongeren hebben veel tijd met elkaar doorgebracht om een performance ontwikkelen waar verschillende verhalen en emoties in voortkwamen. Het resultaat zie je in de korte documentaire hierboven. 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image