De Vrolijkheid

20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht. 1 op de 3 mensen die na het vluchten asiel aanvraagt in Nederland is minderjarig. De Vrolijkheid gelooft in de maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze kinderen en jongeren goed op te vangen.

 

De Vrolijkheid vindt dat alle kinderen en jongeren recht hebben op creativiteit

Wil jij de Vrolijkheid steunen zodat we ons werk op de azc’s kunnen blijven doen? Word dan donateur! Met jouw bijdrage kunnen jonge azc-bewoners hun  talenten ontdekken en hun eigen verhaal vertellen. 

Je steunt de Vrolijkheid al vanaf 5 euro per maand. Wil je liever eenmalig een donatie doen? Met een donatie van 15 euro bekostigt je de deelname van een jonge bewoner aan een van onze workshops!

Word nu donateur!

Kinderen en jongeren die opgroeien in een asielzoekerscentrum worden door de buitenwereld vaak primair gezien als vluchteling, waardoor hun individuele eigenschappen en kwaliteiten kunnen worden overschaduwt. Dat is niet alleen zonde, maar ook schadelijk voor hun ontwikkeling. Daarbij legt opgroeien op een azc druk op fundamentele menselijke behoeften, zoals de mogelijkheid tot creativiteit en zelfexpressie. Voor kinderen en jongeren die op een azc wonen is plezier en zelfontwikkeling niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert de Vrolijkheid elke week 100 creatieve workshops en activiteiten op de Nederlandse azc’s.

 

Vluchteling zijn is een situatie, niet wie je bent. Wie je bent, maak je zelf. 

Image

Image

Image