Crossing Birds Ter Apel

Crossing Birds in Ter Apel

In Ter Apel worden er wekelijks meerdere kunstprojecten uitgevoerd in samenwerking met kinderen, jongeren en ouders. Omdat het op dit moment erg druk is op het azc heeft het lokale Vrolijkheid team hard gewerkt om een nog groter kunstprogramma neer te zetten. De zomer stond in het teken van samenkomst en ontmoetingen. 

Het zomerprogramma werd groots afgesloten met het project ‘Crossing Birds’. Projectleider Jordy Dik heeft het dansproject begeleid samen met zijn team. Het project creeërde nieuwe vriendschappen en zelfexpressie door middel van dans. 

 

Muzikant Vincent Dankelman maakte in samenwerking met Daan Danz de muziek. Dansers Anouk Smulders, Loura van Krimpen en Anne Slingerland ondersteunden de jongeren in het kennismaking met dans en begeleidde hen om de bewegingen om te zetten naar een choreografie.

30 jongeren hebben veel tijd met elkaar doorgebracht om samen een performance ontwikkelen waar verschillende verhalen en emoties inelkaar verwikkeld waren. Het resultaat zie je in de korte documentaire hierboven. 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding