Fluitlessen met Servaas

In de pandemische tijden lijken we in stilte vol te houden, maar in azc Almere weten ze er altijd wel wat op te verzinnen. Daar lieten ze de laatste tijd behoorlijk van zich horen! 

Op aangepaste afstand werd in allerlei hoeken, op het plein met schoolborden en krukjes fluitles gegeven. En wanneer het dan toch wat koud was, werd de fluitles vanuit raamkozijnen vervolgd - de jonge fluiters lieten wel van zich wel horen.

Image

Na fluitles volgde basfluit en binnenkort zelfs vioolles. Inmiddels wordt het lente en zal de winterse stilte plaatsmaken voor het vogelgeluid, al zou de horde van vijftien piepjonge muzikanten dit nog wel eens kunnen overstemmen. Het blaasorkest is volop in wording en we zullen binnenkort weer meer van ze horen. 

Image

Samen met Servaas Jessen en Stella Zake begonnen de repetities van de jonge bewoners. Het begon bij de muzieknoten. In grote kapitalen werd uitgelegd hoe je muziek leest, om vervolgens liedjes te oefenen zoals Mieke Heeft Een Lammetje. Soms scheen de zon en konden de inmiddels vijftien piepjonge studenten samen buiten repeteren. Aan het inmiddels verzamelde blaasorkest werd ook een keyboard toegevoegd.

Image

Image