Signatures

Image

Na 5 jaar sluit aankomende zomer het azc Rotterdam haar deuren, wat betekent dat de bewoners moeten verhuizen. Om het azc, dat jarenlang een thuis is geweest te gedenken, heeft een groep jongeren samen met graffiti artiesten Joost en Roelof een symbolische plek gecreëerd waarmee het azc Rotterdam blijft voortbestaan.  

Image

Image

Ondanks dat de deuren van azc Rotterdam sluiten, laten de jongeren een blijvende herinnering achter in Rotterdam. En zoals Huda, Hanin, Meriam, Edib, Rasin, Ibrahim en Mahmoud als boodschap achter hebben gelaten:

“Be Yourself. Because everyone else is taken.”
 

Image

Image

Image

Tijdens een tweedaagse vlog & graffiti workshop gingen Huda, Hanin, Meriam, Edib, Rasin, Ibrahim en Mahmoud samen met workshopleiders op tour door Rotterdam langs verschillende graffiti kunstwerken. Samen spraken ze over de kunst van graffiti en een eigen signature achterlaten. Wie ben je, en welk verhaal wil je achterlaten? 

Op het rangeerterrein van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET, dat naast het azc zit, hebben de jongeren hun ‘signature’ achtergelaten op één van de RET huisjes. Het resultaat van deze vlogs wordt op 1 juni op RTV Rijnmond uitgezonden onder de titel: ‘Van Hot naar Herkomst’. 

Image

Image