Signatures

صورة

Afscheid nemen doe je in stijl. Althans dat hebben Huda, Hanin, Meriam, Edib, Rasin, Ibrahim en Mahmoud zeker laten zien.

Na 5 jaar sluit aankomende zomer het azc Rotterdam haar deuren, wat betekent dat de bewoners moeten verhuizen. Om het azc, dat jarenlang een thuis is geweest te gedenken, heeft een groep jongeren samen met graffiti artiesten Joost en Roelof een symbolische plek gecreëerd waarmee het azc Rotterdam blijft voortbestaan.  

صورة

صورة

Ondanks dat de deuren van azc Rotterdam sluiten, laten de jongeren een blijvende herinnering achter in Rotterdam. En zoals Huda, Hanin, Meriam, Edib, Rasin, Ibrahim en  Mahmoud als boodschap achter hebben gelaten: ‘Be Yourself. Because everyone else is taken.’


 

صورة

صورة

صورة

Tijdens een tweedaagse vlog & graffiti workshop gingen de jongeren en workshopleiders op een tour door Rotterdam langs allerlei graffiti kunstwerken. Samen spraken ze over de kunst van graffiti en een eigen signature achterlaten. Wie ben je, en welk verhaal wil je achterlaten? 


Op het rangeerterrein van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET, dat naast het azc zit, hebben de jongeren hun ‘signature’ zeker achtergelaten op één van de RET huisjes. En dit allemaal terwijl ze als echte vloggers alles vastlegden, elkaar en de workshopleiders filmden en interviewden. Het resultaat van deze vlogs wordt op 1 juni op RTV Rijnmond uitgezonden onder de titel: ‘Van Hot naar Herkomst’.  

صورة

صورة