Legend: Lynn Meinhardt

Lynn Meinhardt - Vrijwilliger op azc  Amsterdam

Stel jezelf eerst even voor!

Ik ben Lynn Meinhardt, 16 jaar en zit in de 4e klas van het het gymnasium om de hoek van het kantoor van de Vrolijkheid. In mijn vrije tijd voetbal ik graag, ga ik naar de gym en speel ik piano. In het weekend werk ik in de horeca. Elke maandag geef ik training op mijn voetbalclub en op zaterdag coach ik daar. Ik haal veel energie uit mijn bijbaantjes.

Wat doe je precies bij de Vrolijkheid? 

Sinds juni 2023 ben ik vrijwilliger bij de tienerworkshops. Agnès, een jongerenwerker op mijn school, werkte bij de Vrolijkheid en nodigde me uit mee te gaan naar een tekenworkshop op een azc. Eenmaal daar vond ik het pijnlijk te beseffen dat kinderen van mijn leeftijd onder zulke omstandigheden moesten leven. Bij het tekenen veranderde de hele sfeer: ik voelde meteen een klik met de groep en had het enorm naar mijn zin. Ik heb toen gevraagd of ik vaker mocht komen, want ik vind het ontzettend mooi dat ik tieners van mijn leeftijd een leuke activiteit kan bieden met iets dat ik leuk vind om te doen. Ik ben ze erg dankbaar, omdat ze ook mij energie geven om mijn dag of week door te komen.

Image

Image

Wat is het mooiste dat je ooit hebt meegemaakt met de Vrolijkheid?

Dat was bij een hiphop/rapworkshop voor jongeren. Al een paar weken probeerden de jongeren me achter de microfoon te krijgen om te zingen of rappen. Dit vond ik echter heel moeilijk, omdat het niet een sterke eigenschap van mij is, en ik daar best onzeker over was. Toen zette een van de jongeren een liedje van de artiest NF aan. Het was een liedje dat ik vaak opzette als ik aan mijn oma moest denken, die een jaar daarvoor was overleden. Hij begon met zingen en ik deed mee. Daarna voelde ik een enorme ontlading van verdriet en blijdschap. Ik spreek de jongeren die hierbij betrokken waren nog vaak, ondanks dat ze weg zijn uit het azc. Ze spelen een belangrijke rol in mijn leven.

Wat maakt jou trots op de Vrolijkheid?

Dat we vanuit de basis kunst en cultuur werken, en daarmee met zijn allen een mooie sfeer kunnen brengen op azc’s. Alle vrijwilligers en collega’s van de Vrolijkheid staan daar met één doel: het leven op azc’s draaglijker maken, door middel van kunst. Ik hoop dat de Vrolijkheid in de toekomst nog zichtbaarder wordt, en zo nog meer vrijwilligers aan kan trekken. Want het is een organisatie die er écht toe doet. 

Wie is voor jou een legend en waarom?

Mijn tweelingzus. Zij is mijn alles en zal er altijd voor mij en anderen zijn. Ik ben dankbaar voor alles wat zij voor mij heeft gedaan, maar vooral dat zij is zoals ze is. Zij heeft het zelf niet altijd makkelijk gehad, en weet toch altijd meer naar anderen om te kijken dan naar zichzelf. Dat maakt haar mijn legend.

Bij De Vrolijkheid heeft iedereen zijn eigen verhaal. Die verhalen lees je hier. Ontmoet onze Legends!