Geanimeerde verhalen

Hoe uit je eigen verhalen in lichaamsbewegingen zoals dans en theater, om het vervolgens als een animatievideo vorm te geven?Beeld//formers bouwen in co-creatie met workshopleiders Leonie Muller, Stacey Prika, Sham Hassan en Jol Alhello stapsgewijs toe naar een serie gelaagde animaties.

صورة

Aan de basis van deze serie ligt storytelling. Welk verhaal wil je overbrengen en welke beweging hoort daarbij? Beeld//Formers bedachten eigen verhalen en hoe deze uit te drukken in de ruimte. Een regie aan theatrale en dansende bewegingen, die deelnemers binnen de groep uitspelen en proberen, om dit uiteindelijk te filmen.

BEELD//FORMERS 

Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eenmaal vastgelegd begon het editen van de beelden. Met digitale programma’s en klassieke manieren van tekenen en schaduwtechnieken worden banale effecten toegevoegd, zoals de donder en bliksem en fietsende illustraties. Wat eerst nog een losse beweging leek, krijgt nu een volwaardig andere gedaante. Als laatste wordt ook met de muziek nog een extra laag toegevoegd die de sfeer levendig maakt en het afrond.

De intensieve reeks uit zich in een prachtige reeks gelaagd, dynamische en verrassende video’s. Het plezier, de verschillende onderdelen van het maakproces en de skills zijn niet te missen.