Corpo Máquina

In de volle zon op het grasveld van azc Oisterwijk verzamelden Beeld//Formers zich tijdens een tweedaagse workshop om te dansen. Samen met de dansers en choreografen van Corpo Máquina zocht de groep een fysieke dialoog op door intuïtieve performances.

 

 

Image

Image

BEELD//FORMERS

Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Image

Doel was om herinnering en ervaringen die in het fysieke lichaam worden opgeslagen te openen door te bewegen in de kracht van het moment. Dat ging soms heel snel omdat er actieve dansers tussen zaten en was het ook wel eens zoeken naar eigen manieren van bewegen. Maar met bewegingsoefeningen kwam uiteindelijk iedereen wel los, en hoe!  

Performances van Shane Broers, Nasser el Jackson en Guilherme Miotto wisselden af met eigen interpretaties en performances van Beeld//Formers, vrijwilligers en eigenlijk wilden ook de piepjonge bewoners mee dansen. Kortom, alle leeftijden vonden een ritme en zo ontstond er een dynamiek in de groep.

Image

Image