Explorers Expositie

Explorers Expositie

Jonge bewoners van het azc in Burgum werkten het afgelopen jaar samen met het theatergezelschap Het Achterland, Adri Schokker, Madalina Mihuţoiu, Sebastiaan Rodenhuis, Melvin Joldersma, T.S. Anna en Saskia van der Post.

In verschillende workshops verkenden de deelnemers de natuur en gingen ze op zoek naar inspirerende schatten. Hiermee gingen ze aan de slag om de inspirerende vondsten om te zetten in papier maché fantasiebeesten, houten ornamenten, wandkleden, maskers, zeefdrukwerken, zelfgemaakt papier, een collectie gevonden voorwerpen, animaties en green screen video’s, familieportretten met natuur objecten, collages én de krant Explorers Courant

Image

Image

Image

Image

Image – Explorers Courant

Explorers Courant

In haar veelvoud was het resultaat te zien in De Molkfabryk. Niet alleen de jonge kunstenaars konden hun eigen creaties in deze tijdelijke schatkamer bewonderen, ook bezoekers bezochten de tentoonstelling gedurende het weekend van 15 en 16 oktober. Om het allemaal feestelijk af te sluiten werd er in samenwerking met Lola Diaz Cantoni een kookworkshop georganiseerd tijdens de expositie.