Meet Djevat

Image

Meet Beeld//Former Djevat: een selfmade rapper en producer die met muziek niet alleen een uitlaatklep voor zichzelf heeft gevonden. Op het azc Katwijk bouwde hij een eigen geluidsstudio, waarin hij samen met andere muziek kan maken en opnemen. 

Image

“In het begin vond ik het moeilijk om contact te leggen met mensen maar vanaf het moment dat ik in Katwijk kwam te wonen leerde ik door muziek te maken steeds meer mensen kennen.” - Djevat

 

 

Image

Een kijkje in het leven van Dselimo. Dat is momenteel de naam die Djevat gebruikt als muziekproducer. Een officiële naam als rapper is nog een beetje een zoektocht, net zoals de weg die hij heeft afgelegd naar het ontdekken van zijn passie: muziek. 

Door het maken van muziek heeft Djevat zichzelf beter leren kennen, maar ontdekte ook dat hij zijn passie wilde delen met anderen en hij kwam op het idee om een eigen geluidsstudio op te zetten op het azc Katwijk. Hier neemt hij niet alleen met jongeren uit het azc, maar ook met jongeren uit de omgeving van Katwijk muziek op. Zo slaat hij een brug tussen twee werelden!

 

Image

BEELD//FORMERS

Beeld//Formers zijn jonge azc-bewoners in de leeftijd 15-25 jaar die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines een eigen verhaal op een unieke manier presenteren. Dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst zijn de instrumenten waarmee verhalen worden vormgeven. 

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken ze aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. In 2021 lichtten we 5 Beeld//Formers en hun talent uit doormiddel van een videoportret.