Programmalijnen

De Vrolijkheid werkt elke week op 25 verschillende azc’s in Nederland met kinderen, tieners, jongeren en families. Samen met (lokale) kunstenaars wordt er op co-creatieve wijze tijdens workshops of intensieve projecten gewerkt aan kunstwerken van hoogwaardige kwaliteit. 

Kunstlab Kinderen

Afbeelding

In het KunstLab ontdekken kinderen (4 t/m 12 jaar) talenten, en ontwikkelen de jonge makers zich in samenwerking met professionele kunstenaars. Er worden workshopreeksen georganiseerd in uiteenlopende kunstdisciplines als muziek, dans, theater, beeldende kunst, spoken word, film of fotografie. Ieder project in het KunstLab wordt afgesloten met een presentatie.

Kunstlab Tieners

Afbeelding

Tieners (13 t/m 16 jaar) zijn volop in ontwikkeling: op zoek naar zichzelf, naar talenten en een eigen plek in de wereld. De Vrolijkheid ondersteunt deze zoektocht. Met creatieve experimenten gaan tieners op zoek naar de verhalen  en krijgen deze verhalen vorm met zelfgekozen kunstuitingen.


 

Kunstlab Jongeren

Afbeelding

Samen met professionele kunstenaars organiseert de Vrolijkheid kunstprojecten en workshops door en voor jongeren (17 t/m 23). Jongeren zijn een unieke doelgroep vol dromen en ambities. De Vrolijkheid stelt deze jongvolwassenen in staat om in co-creatie met professionele kunstenaars eigen verhalen met de wereld te delen. Door middel van video, muziek, fotografie, beeldende kunst, mode en meer presenteren de deelnemers zichzelf op een eigen manier aan de wereld.

Families

Afbeelding

Bij de Vrolijkheid werken ouders en kinderen samen binnen kunstprojecten. Dit zorgt voor mooie verhalen, onvergetelijke momenten en versterkt de positieve dynamiek in gezinnen.