Art Root Collective

Art Root Collective

Dit jaar hebben er in azc Arnhem twee edities van een bijzondere samenwerking met Art Root Collective plaatsgevonden. Art Root Collective is een collectief van jonge muzikanten van over de hele wereld, en organiseert workshopreeksen, waaronder Art Root Intensive en Art Root Circle. Tijdens Art Root Intensive, ontmoet een nieuwe groep elkaar die in een week tijd samen een nieuw reportoire ontwikkelt, en dit aan het eind van de week in een concert presenteert. Elk jaar wordt deze week opnieuw georganiseerd, en zo groeit de Art Root familie steeds verder door! 

تصویر

تصویر

تصویر

Art Root Circle is de workshop die afgelopen jaar twee keer in azc Arnhem met jongeren van de Vrolijkheid heeft plaatsgevonden. In dit project worden Art Rooters die eerder de Art Root Intensive hebben gedaan getraind in het leiden en produceren van een workshop, wat de deelnemers vervolgens in de praktijk brengen tijdens een workshop van 4 middagen. Anisa Xhomaqi maakte van het hele proces, van Art Root Intensive tot Art Root Circle, een mini-documentaire die je hieronder kan bekijken. 

تصویر

Naast de Intensive en de Circle workshop, ontmoeten Art Rooters elkaar maandelijks om gezellig samen muziek te maken. Dit project, de Art Root Muziekkamer, bestaat al in Amsterdam, en start vanaf deze maand ook in Arnhem. Zie de instagrampagina van Art Root Collective voor meer informatie over de workshops en bijeenkomsten.

Alle foto’s zijn gemaakt door BVV Photography

تصویر