Geluk heeft een prachtig uitzicht

Geluk heeft een prachtig uitzicht

Tijdens het project Geluk heeft een prachtig uitzicht gingen jonge bewoners van asielzoekerscentrum Amersfoort met elkaar in gesprek over alledaagse zaken en conceptuele vragen. In co-creatie met dichter Jörgen Gario zochten de jongeren naar een manier om gedachten in taal te vangen en een eigen stem te vinden in het schrijven van poëzie. Met muziek, beeld en objecten werden individuele en collectieve ritmes in woorden gevonden. Zo schreef Achmed over het huis van de geluks Sultan:

-

Het huis van de geluks Sultan

Het gebouw achter de kinderen
is mooi en de kinderen zijn jong
zij denken aan geluk 
zij denken aan frietjes
zij willen dit geluk uiten

je hoeft jezelf niet te beheersen
als je de kans hebt
omdat het erin zit
omdat het heel zoet is
dat vind ik lekker

Geluk heeft een prachtig uitzicht
zwart en zilver

Terwijl je slaapt weet je niet
wat er in de wereld gebeurt
en haar omstandigheden 
ik weet het pas als wij het van binnenuit zien
zodat wij het ontwerp goed hebben

De grootste kamer is de logeerkamer

-

 

Word donateur!

Stichting de Vrolijkheid maakt kunst op Nederlandse asielzoekerscentra. Dit doen we samen met kinderen, tieners, jongeren en hun families. Elke week organiseren we 100 creatieve workshops op azc’s door heel het land. De Vrolijkheid doet dit al meer dan 20 jaar.

تصویر

تصویر

De woord collages zijn gemaakt tijdens een workshop van De Vrolijkheid en zijn in de periode van 21 februari t/m 15 mei 2024 te zien in de ramen van de locaties Mercatorplein en Roelof Hartplein van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De feestelijke opening vindt op 21 februari plaats van 17:00-18:30.

تصویر