(ON)ZICHTBAAR

Jongeren

(ON)ZICHTBAAR

Wat wil je kenbaar geven van jezelf? Wie ben je en op welke manier laat je jezelf zien in beeld? Jonge vrouwen die op dit moment wonen in het azc in Drachten, gingen samen met fotograaf Tryntsje Nauta op onderzoek naar de (on)zichtbare gedaantes van een zelfportret. 

In de reeks van workshops vormde het eerste uitgangspunt een privé portretfoto, waarna er toe werd gewerkt richting een beeld voor de buitenwereld. Steeds meer werden de jonge vrouwen de regisseurs van hun eigen beelden. Soms werd er gewisseld van kledingstuk, werden traditionele kledingstukken erbij gehaald, of juist ingeruild voor een andere outfit of met een andere haardracht. Zo werd ontdekt dat een portret voor jezelf een andere vorm kan aannemen dan die je aan de buitenwereld wil laten zien. De vrouwen tonen zich door zich niet volledig te tonen. Met gezichtsuitdrukkingen, lichaamshoudingen en beweging wordt er gespeeld met (on)zichtbaarheid en presenteren aan de wereld.

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

KunstLab jongeren
Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met KunstLab jongeren nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken jongeren aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Word donateur!