Vrolijke Academie

5 V’s

Ken je de 5 V’s al? De 5 V’s vormen de kernprincipes van
de Vrolijkheid en verbinden al die verschillende mensen die actief zijn binnen het netwerk. Deze training vormt het begin
en de basis van werken bij de Vrolijkheid. Iedereen die voor
de Vrolijkheid actief is, schrijft zich zo snel mogelijk in voor
een 5 V’s training. Binnen deze training leer je wat deze kernprincipes zijn en hoe je ze kunt toepassen op jouw azc.
De training wordt iedere maand georganiseerd op steeds een andere plek in het land. Nadat je deze training hebt gevolgd heb je toegang tot de Vrolijke Academie. De 5 V’s training is dus je ticket om je in te kunnen schrijven voor alle andere trainingen die op het programma staan.

Hoe lang? 1 dag
Waar? Door het hele land

Eerste Hulp bij Vrolijkheid

Image

5 V’s teamwork

Image

Deze korte training is het praktische vervolg van de 5 V’s.
Je gaat met jouw team op jouw azc aan de slag met de 5 V’s vanuit zelf ingebrachte voorbeelden. Geen kant en klare sessie, maar een bijeenkomst op maat die past bij jouw team en locatie. Deze sessie kun je bestellen door een mailtje te sturen naar academie@vrolijkheid.nl. Let op: iedereen in het team moet de 5 V’s training hebben gevolgd om mee te kunnen doen aan 5 V’s teamwork.

Hoe lang? Halve dag (3-4 uur)
Waar? Op jouw azc

Inclusief Leiderschap

Hoe werk je inclusief samen met mensen die op het eerste oog veel van elkaar verschillen? Hoe zorg je voor harmonie en veiligheid, terwijl je elkaar niet altijd direct begrijpt? Verschillen kunnen lastig zijn, maar zijn ook van grote toegevoegde waarde. Voordat je iets over het gedrag van anderen kunt zeggen, is het belangrijk jezelf te bevragen op wie jij bent en vanuit welke waarden jij vertrekt. Als je dat weet kun je anderen goed begeleiden in de complexiteit en schoonheid van het werken op een azc. Deze training is gericht op het bevorderen van een inclusieve vorm van leiderschap aan Vrolijke teams en ontwikkeld om van directe, toegevoegde waarde te zijn. Het onderwerp van deze training is het blootleggen van de kracht en toegevoegde waarde van onderlinge verschillen tussen mensen.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met drie grootheden op het gebied van diversiteit: Domenica Ghidei Biidu, Sheela Vyas en Senad Alic.

Hoe lang? 2 dagen
Waar? Amsterdam

Image

Lokale Fondsenwerving

Image

Wil je tijd en moeite besparen bij het schrijven van lokale aanvragen? Wil je weten hoe je financiering voor de Vrolijke projecten op jouw azc kunt vinden? Volg deze training en bespaar jezelf tijd en moeite! Tijdens deze praktische training ga je samen met de fondsenwervers van de Vrolijkheid en trainer Meindert de Jonge aan de slag zodat je aan eind van de dag een kant en klaar projectplan hebt en een eerste aanzet voor een lokale aanvraag. dejongehelden.nl

Hoe lang? 1 dag
Waar? Amsterdam

 

Authentic Communication

Are you sometimes frustrated by endless discussions
or conversations seeming to go in circles? Do you want to communicate with authenticity and stay connected with others at the same time? Do you want to understand and overcome challenges of working in cross cultural contexts?

Nonviolent Communication (NVC) can strengthen our ability to stay connected to ourselves and to communicate with others clearly and authentically. It is a powerful technique of how to stay true to yourself and connected with others.

Experienced en certified international Jeyanthy Siva studied for many years with Marshall Rosenberg, founder of the Center for Nonviolent Communication

Hoe lang? 1 dag
Waar? Amsterdam

*deze training wordt in het Engels gegeven

Image

Ouder-Kind

Image

Ouder-kind projecten zijn onderdeel van ieder Vrolijk programma, maar waarom? In deze training gaan we in op de waarde van deze projecten voor gezinnen en krijg je handvatten om ouder-kind projecten op te zetten en ze te doen slagen. De training wordt gegeven door Sergej Kreso en Carolina Agelink.

Hoe lang? 1 dag
Waar? Amsterdam

Werken met kinderen volgens Korczak

‘Kinderen hoeven geen mensen te worden, ze zijn het al.’ (Janusz Korczak 1878–1942)

Janusz Korczak is één van de grootste pedagogen uit de twintigste eeuw. Zijn ideeën inspireren nog altijd veel mensen die met kinderen werken overal ter wereld en vormen de basis voor het opstellen van het Kinderrechtenverdrag door de Verenigde Naties in 1989. Tijdens deze training gegeven door ervaren pedagogen van de Janusz Korczak Stichting kom je meer te weten over het gedachtegoed van Janusz Korczak en ga je aan de slag met de verbinding van dit gedachtegoed met je werk voor de Vrolijkheid. korczak.nl

Hoe lang? 1 dag
Waar? Amsterdam

Image

De Bloem

Image

Wat kan ik doen wanneer ik verontrustende ervaringen van het azc mee naar huis neem? Hoe kan ik er zijn voor kinderen wanneer ik zelf verdriet heb? Waarom ben ik soms zo moe als ik een dag op het azc ben geweest? Werken op een azc is mooi en inspirerend, maar is er ook een andere kant. Soms ben je getuige van stress of verdriet bij kinderen en ouders. Soms verloopt een samenwerking met collega’s of een andere organisatie op het azc moeizaam. De Bloem is een sessie over de ervaringen of onderwerpen waar je mee kunt worstelen tijdens het werk op de azc’s. De minder vrolijke kanten van het werk. 

De Bloem is het instrument waarmee de zeer ervaren
trainer Eva Wolf jou inzicht verschaft in jezelf. De specifieke onderwerpen brengen de deelnemers zelf in en de bijeenkomst zal dus heel erg op maat zijn. Met het uiteindelijke doel dat je lekkerder in je vel zit tijdens het werk op het azc. evawolf.nl

Hoe lang? Waar? 
1 dag Amsterdam

Inspiratiedag

Ieder jaar wordt in mei een landelijke Inspiratiedag georganiseerd waar iedereen die actief is binnen het netwerk van de Vrolijkheid getrakteerd wordt op workshops en podiumpresentaties vanuit een prikkelend thema.

Image