Banners!

Jongeren

In het Zeeuws Museum gingen jongeren in samenwerking met kunstenaar Aram Han Sifuentes aan het werk om banners van textiel te maken. Hoe maak je je eigen boodschap zichtbaar in de openbare ruimte? Deze boodschap werd uitgewerkt op stof, letters en vormen werden geknipt en gestreken. 

Dit project is inmiddels voorbij, maar de Vrolijkheid organiseert elke week kunstprojecten op asielzoekerscentra in Nederland. Wil jij daar aan bijdragen? Steun ons!

De workshop nodigde uit om na te denken over persoonlijke of maatschappelijke thema’s die van persoonlijk belang zijn. Met sjablonen, fliesofix, vilt en het strijkijzer werden eigen teksten op stof gezet. Hier kwamen verschillende boodschappen uit voort, zoals:

“Ik zou willen dat mijn land terug zou gaan naar hoe het was” en “All things grow with love”.

De banners werden deel van de Protest Banner Lending Library. Alle banners uit deze workshops zijn gedoneerd aan deze bibliotheek waardoor iedereen op de wereld de banners kan lenen om de teksten met de wereld te delen. Door samen banners te ontwerpen, maken en uit te lenen, draagt dit project bij aan gemeenschapsvorming, sociale actie en ontwikkelen mensen en groepen hun stem en kracht.  Op 15 juli worden de banners tentoongesteld in het asielzoekerscentrum van Middelburg.

Met foto’s door Rezan Habash

Image

Image

Image

Image

Image